Corona-maatregelen

Veilig zingen & luisteren

Magnificat zingt weer! Na een lange oorverdovende stilte is het voor koren en zanggroepen weer toegestaan om te repeteren en op te treden. We kunnen niet wachten om weer voor u te zingen. De veiligheid van zowel onze zangers als onze bezoekers staat daarbij wel voorop. 

We houden ons aan de protocollen die zijn opgesteld door het Koornetwerk in overleg met het RIVM. Dit betekent onder andere dat we in zigzagformatie staan opgesteld, om tussen elk koorlid minimaal 1,5 afstand te houden.

Veilig luisteren
Ook onze bezoekers houden minimaal 1,5 meter afstand en nemen de hygiĆ«nemaatregelen in acht. Door de maatregelen is de ruimte in de Grote Kerk beperkt. Daarom voeren we de vespers tweemaal op een dag uit. Zo kunnen meer mensen blijven genieten van muziek. 

Reserveren is noodzakelijk. Zo houden we zicht op de hoeveelheid beschikbare plaatsen. Kijk voor meer informatie in de agenda bij de betreffende uitvoering. 

Repetities
Om als koor weer veilig te kunnen repeteren zijn we uitgeweken naar een grotere locatie: de Grote Kerk van Emmen. Daar hebben we niet alleen ruimte om ons heen, maar ook boven ons. Bovendien kan de ruimte goed gelucht worden. Uiteraard nemen we ook achter de schermen alle hygiĆ«nemaatregelen in acht. 

We zijn begonnen in kleine groepen die om beurten repeteren. Inmiddels staan we weer vol vertrouwen met het hele koor te zingen. In voorkomende gevallen kunnen we snel afschalen om veiligheid te kunnen blijven bieden.