Zing Messiah

Heb je het de afgelopen tijd ook zo gemist om samen muziek te maken? Kun je niet wachten om mee te zingen met een van de bekendste oratoria uit de koormuziek? Wij maken het mogelijk: zing de Messiah met Magnificat!

Concerten
Na een lange stilte mogen we eindelijk weer zingen. En dat willen we vieren. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor ons publiek. Dat doen we met een groots concert: de Messiah van G.F. Handel met begeleiding van het barokorkest Margaretha Consort.

De concerten zijn op zaterdag 18 december in Emmen en op zondag 19 december in Groningen.

Repetities
Normaal gesproken hanteren we aparte repetities voor projecten. Dat lukt nu niet omdat het hier gaat om een omvangrijk project en wij ook andere optredens tussendoor hebben. Dat betekent dat we van je vragen om bij alle repetities vanaf september aanwezig te zijn.

Zo volg je vier maanden (van september tot en met december) het volledige repetitiesproces van Magnificat. Op deze manier kunnen we ook de kwaliteit garanderen die we als koor willen bieden.

In principe zing je ook mee met de andere optredens van Magnificat. Die muziek oefenen we natuurlijk ook tijdens de repetities. Dit zorgt voor een goede voorbereiding op de grote concerten in december. Het is ook goed voor de groepsdynamiek.

Natuurlijk is het mogelijk om afspraken te maken over uitvoeringen die je niet kunt bijwonen. Daarvoor kun je in overleg met de voorzitter en dirigent.

Het koor repeteert op donderdagavond in de Grote Kerk van Emmen.

Stemtest
Om te beoordelen of je past bij Magnificat neemt de dirigent een stemtest af. Hiermee kunnen we de omvang, het volume en de klankkleur van je stem bepalen. Zo merken we ook of er een wederzijdse ‘klik’ is om het project goed te doorlopen.

Na je aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor de stemtest. Dit vindt in de regel plaats op donderdagavond.

Financien
Voor projectleden zijn de kosten bepaald op € 100,– Dit bedrag moet bij aanvang worden voldaan. Restitutie is niet mogelijk.

De kosten zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen:
– drie vrijblijvende repetities ter kennismaking
– stemtest bij de dirigent
– aanschaf van de partituur
actietarief Messiah-lidmaatschap 4 maanden (25% korting)

Aanmelden
Het bestuur heeft met de dirigent vastgesteld wat de omvang van het koor moet zijn voor deze uitvoering. Hieruit volgt bij welke stemgroepen nog plek is. We nodigen iedereen uit zich aan te melden, maar er is niet onbeperkt plek.

Zing Messiah met Magnificat! Aanmelden kan makkelijk via onderstaande knop.

Voor vragen of opmerkingen kun je een mail sturen naar info@magnificat-emmen.nl

Deze informatie liever op papier? Download hier de brief: