Terug naar overzicht

Bach Vesper

Grote Kerk Emmen

29 november 2020
16.00 & 19.00 uur

AFGELAST IVM CORONAVIRUS

Tot onze spijt kan deze Bach Vesper in de Grote Kerk niet door gaan. De verscherpte maatregelen i.v.m. de verspreiding van het Coronavirus laten op dit moment geen ruimte om als koor te repeteren en op te treden.
Misschien dat we, als de situatie het weer toelaat, alsnog de vesper of delen daaruit kunnen laten horen. We houden u via de website en onze sociale media op de hoogte.

Zondag 29 november zingt Vocaal Ensemble Magnificat een Bach Vesper in de Grote Kerk van Emmen. Onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema zingt het koor muziek voor advent.

Tijdens deze vesper op de eerste zondag van advent staat het lied ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ centraal. In ons land bekend als ‘Kom tot ons, de wereld wacht.’ Bach heeft verschillende bewerkingen geschreven voor koor en orkest, maar ook voor orgel. Deze komen in een afwisselend programma samen, waardoor het lied aan diepgang wint.

Reserveren verplicht
In verband met de corona-maatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Daarom wordt de vesper twee keer gevierd: om 16.00 & 19.00 uur. Reserveren is verplicht bij de scriba van de Grote Kerk via reserveren.kerkdienst@grotekerkemmen.nl (Vermeld hierbij de dienst, het tijdstip, je naam en telefoonnummer.)

De liturg van deze vesper is ds. Menso Rappoldt. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Gelet op de beperkte plaatsen rekenen wij op uw gulle bijdrage.