Zing mee

Vocaal Ensemble Magnificat
Het Vocaal Ensemble Magnificat is een ambitieus kamerkoor. Het heeft een vaste vesperserie in de Grote Kerk van Emmen, waarin het driemaal een Evensong en tweemaal per jaar een Bach Vesper zingt. Daarnaast organiseert het koor eigen concerten met uitdagende muziek en een afwisselend programma. Het koor ontvangt uitnodigingen voor vespers en concerten in kerken en podia door heel Nederland.

Het koor biedt een hoogwaardig aanbod van klassieke koormuziek met een grote diversiteit in repertoire. Dat vraagt om flexibiliteit en nieuwsgierigheid van de zangers om uiteenlopende composities van hoog niveau te kunnen zingen. 

Profiel
Bij Magnificat is er altijd ruimte voor zangers die een breed repertoire willen zingen en het beste uit zichzelf willen halen. Je hebt een flexibele houding en wil je stem verder ontwikkelen. Samen met het koor werk je met enthousiasme aan uitvoeringen van hoog niveau.

We verwachten dat je over de basisvaardigheden beschikt om in een koor te zingen. Dat betekent dat je goed kan omgaan met feedback van de dirigent en dat je kan luisteren naar de zangers om je heen. Ook ben je in staat om thuis muziek in te studeren. Bij voorkeur kun je noten lezen.

Kennismaken
Je bent van harte welkom om kennis te maken met de dirigent, de leden, en de muziek van Magnificat. Voor een vrijblijvende kennismaking kun je geheel kosteloos drie repetities bijwonen.

Hierna kun je je aanmelden om aspirant-lid te worden. De dirigent zal een stemtest afnemen om de omvang, het volume en de klankkleur van je stem te bepalen. Gedurende de proeftijd van een half jaar letten we ook op de uitspraak (vooral het Engels), de algemene muzikaliteit en of je stem past binnen het koor. In samenspraak met de dirigent beslist het bestuur over je definitieve toelating.

Het koor repeteert op donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Grote Kerk van Emmen.

Reacties
Wij willen iedereen laten genieten van koormuziek. Daar past een diverse en inclusieve organisatie bij. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden uit te reageren.

Projecten
Het is ook mogelijk om op projectbasis mee te zingen bij Magnificat. Het aantal repetities dat je moet bijwonen is dan beperkt en er is een gereduceerd contributie–tarief.

Op dit moment is er geen afzonderlijk project. Toch zingen? Kom dan vrijblijvend kennismaken met Magnificat (zie boven).