Terug naar overzicht

Bach Vesper

Grote Kerk Emmen

7 november 2021
17.00 uur

Eindelijk is het zo ver: op zondag 7 november zingt Magnificat een Bach Cantate Vesper in de Grote Kerk van Emmen. Vanwege de corona-maatregelen kon de gezamenlijke vesper met het Bach Cantate Koor niet doorgaan. Maar nu zet Magnificat die mooie traditie voort: Bach klinkt weer!

In deze vesper klinkt de cantate ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ (Actus Tragicus), BWV 106. De thematiek van deze cantate past bij de tijd van het kerkelijk jaar. In het bijzonder bij Allerzielen op 2 november, in de katholieke traditie de dag waarop gestorvenen worden herdacht. Wellicht kan de muziek van Bach ons ook doen reflecteren op de corona-tijd die we doorgemaakt hebben. 

Ook klinkt het motet ‘Der Gerechte kömmt um’ van Kuhnau dat door Bach is bewerkt. Ook deze muziek, met een tekst uit Jesaja 57, zet ons aan tot herdenken. 

Het koor wordt deze vesper begeleid door musici op barokinstrumenten, met medewerking van 3  vocale solisten, en staat onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema. Liturg is ds. Menso Rappoldt. De vesper begint om 17.00 uur.

De kerk is vrij toegankelijk voor iedereen: reserveren is niet nodig en er wordt niet gecontroleerd op een QR-code. Er is ruimte om naast elkaar te zitten, maar ook om meer afstand te bewaren. Eventuele aanpassingen van de corona-maatregelen maken we bekend op deze website. 

Vanwege de hernieuwde maatregelen is het wel nodig een mondkapje te dragen terwijl u loopt. Als u zit mag deze weer af.

Deze vesper wordt u gratis aangeboden, hoewel er hoge kosten worden gemaakt. Wij vragen bij de collecte om uw ruimhartige gift zodat Magnificat deze vespers kan blijven uitvoeren.