Terug naar overzicht

Choral Evensong

Grote Kerk Emmen

4 juni 2023
17.00 uur

Op zondag 4 juni zingt Vocaal Ensemble Magnificat onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema een feestelijke Choral Evensong in de Grote Kerk van Emmen. Deze zondag na Pinksteren wordt ook wel Trinitatis genoemd: het feest van de Heilige Drie-eenheid.

Met het Jubilate Deo van Hendrik Andriessen wordt de toon gezet: juich heel de aarde! Door het werk van deze Nederlandse componist klinkt die oproep als nieuw. In het grote koorwerk ‘I saw the Lord’ van Stainer worden woorden van Jesaja op aangrijpende muziek gezongen. Het werk is voor 8-stemmig koor én vier solisten geschreven om de hele kerk met klanken te vullen.

De liturgie wordt geleid door lector Nelleke Vermeulen en het orgel wordt bespeeld door Mattijs de Vreugd. De toegang is vrij, maar na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. De vesper begint om 17.00 uur.

De Choral Evensong is een vesper van ongeveer 45 minuten die bijna volledig wordt gezongen door het koor. De liturgie kent een rijke traditie en wordt dagelijks gebruikt in Engelse kathedralen en kapellen. Naast de Engelse muziek, klinken de gesproken onderdelen in het Nederlands. Lees meer over de Choral Evensong.