Terug naar overzicht

Choral Evensong

Grote Kerk Emmen

8 septemper 2019
19.00 uur

Zondag 8 september zingt Vocaal Ensemble Magnificat een Choral Evensong in de Grote Kerk van Emmen. Onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema, met orgelbegeleiding van Mattijs de Vreugd, zingt het koor feestelijke muziek. Psalm 81 zet de toon: Jubel voor God.

De vesper begint met die tekst op muziek van een Nederlandse componist: Exsultate Deo, van Willem Andriessen. Het Magnificat & Nunc Dimittis zijn geschreven door Charles Villiers Stanford. De componist beschouwde de versie in C, die het koor tijdens deze Evensong zingt, als zijn beste zetting. Uit het Deutsches Requiem van Johannes Brahms klinkt ‘Wie lieblich sind deine Wohnungen’. Een bekende bewerking van Psalm 84: hoe lieflijk is uw woning, Heer.

De liturg van deze gezongen vesper is ds. Jan Fischer. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten, zodat we deze traditie kunnen voortzetten.

In verband met het Shanty & Seasong Festival in het centrum van Emmen begint de vesper, later dan gebruikelijk, om 19.00 uur. U bent allen van harte welkom.