Terug naar overzicht

Choral Evensong

Grote Kerk Emmen

2 februari 2020
16.00 uur

Zondag 2 februari zingt Vocaal Ensemble Magnificat een Choral Evensong in de Grote Kerk van Emmen. Onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema, met orgelbegeleiding van Jan Pieter Lanooy, zingt het koor een gezongen avondgebed in de Anglicaanse traditie.

Presentatie van de Heer in de Tempel
In de kerkelijke traditie staat 2 februari ook wel bekend als Maria–Lichtmis, of als dag van de Presentatie van de Heer in de Tempel. Dit is de laatste feestdag die verbonden is aan Kerstmis. Het kerstkind Jezus wordt in de tempel opgedragen aan God. De lezingen en de muziek van deze vesper sluiten hier naadloos op aan.

Van de moderne componist Alexander L’Estrange klinkt ‘Lighten our Darkness.’ Dit klassieke avondgebed krijgt een andere betekenis rond kerst: het Licht van de wereld is met ons.
Naast moderne klinkt ook oude muziek: ‘When to the temple Mary went’ van Johannes Eccard (1553–1611). Ook zingen we Psalm 84, de vaste gezongen gebeden (Preces & Responses) van Peter Nardone, en het Magnificat & Nunc dimittis in G van Herbert Sumsion.

De liturg van deze gezongen vesper is ds. Jan Fischer.
De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.
De Choral Evensong begint, eerder dan gebruikelijk, om 16.00 uur. U bent allen van harte welkom.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de Choral Evensong.