Terug naar overzicht

Choral Evensong

Grote Kerk Emmen

2 oktober 2022
17.00 uur

Magnificat bestaat 30 jarig en dat vieren we met een feestelijke Evensong.

Al meteen bij het intredelied van Malcolm Archer wordt de hele schepping opgeroepen om te zingen. De tekst van Fransiscus van Assisi wordt beeldend getoonzet en klinkt ook door in Psalm 8. Na een feestelijke inleiding van het orgel, klinkt het koor als een fanfare in “Thou, O God, art praised in Sion.” Een lyrische melodie volgt waar de sopranen en alten zingen over vrede, om uiteindelijk als gehele koor weer in fanfarestijl te eindigen. 

Tijdens deze feestelijke vesper gaat een nieuwe compositie van dirigent Daniel Rouwkema in première. Speciaal voor het koor schreef hij een nieuw Magnificat, de lofzang van Maria dat een vaste plek in de liturgie heeft. 

De liturg van deze vesper is ds. Jan Fischer en het orgel wordt bespeeld door Mattijs de Vreugd. De toegang is vrij, maar na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

De vesper begint om 17.00 uur. Na afloop is er voor alle aanwezigen een receptie om het lustrum te vieren.

De Choral Evensong is een vesper van ongeveer 45 minuten die bijna volledig wordt gezongen door het koor. De liturgie kent een rijke traditie en wordt dagelijks gebruikt in Engelse kathedralen en kapellen. Naast de Engelse muziek, klinken de gesproken onderdelen in het Nederlands. Lees meer over de Choral Evensong.