Terug naar overzicht

Choral Evensong

Grote Kerk Emmen

10 oktober 2021
17.00 uur

Zondag 10 oktober 2021 zingt Vocaal Ensemble Magnificat een Choral Evensong in de Grote Kerk van Emmen. Onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema, met orgelbegeleiding van Mattijs de Vreugd, zingt het koor muziek vol van verlangen.

Wat leven we in een bijzondere tijd, waarin we veel verlangen kennen. Om in de nabijheid van mensen te mogen komen, om meer bewegingsvrijheid te hebben, om weer in de kerk te mogen zingen. Psalm 42 spreekt ook van verlangen, als een hert dat smacht naar water.

Tijdens de vesper klinken verschillende bewerkingen van deze psalm. Van Palestrina (1525-1594) en Wood (1866-1926), maar ook de onberijmde bijbeltekst. Deze zetting van het Magnificat en Nunc Dimittis komt van Charles V. Stanford (1852-1942). 

De liturg van deze gezongen vesper is ds. Jan Fischer. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Wij hopen op uw gulle bijdrage.

Toegang & zitplaatsen
De kerk is vrij toegankelijk voor iedereen: reserveren is niet nodig en er wordt niet gecontroleerd op een QR-code. 

Wie zich veilig voelen kunnen naast elkaar zitten in het middelste blok stoelen. Wanneer u inschuift kunt u vragen of u helemaal mag aanschuiven, of liever één stoel open laat. Wie nog voorzichtig willen zijn omdat ze zich kwetsbaar voelen, en zij die niet gevaccineerd zijn, kunnen nog afstand bewaren op de zitplaatsen in de zijbeuken. 

Denk aan elkaar bij het verplaatsen in de ruimte. 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de Choral Evensong.