Terug naar overzicht

Puccini in de Martini

Martinikerk Groningen

28 septemper 2024
20.15 uur

Vocaal Ensemble Magnificat zingt mee in het feestelijke concert ‘Puccini in de Martini’ op zaterdag 28 september in de Martinikerk te Groningen. Samen met Het Promenade Orkest en in totaal ruim 100 zangers zingen we onder andere de ‘Messa di Gloria’ van Puccini. De uitvoering van dit grootse werk in de monumentale kerk wordt het muzikale hoogtepunt van 2024!

In 2024 herdenken we dat Puccini 100 jaar geleden is overleden, evenals de Engelse componist Stanford. Beide componisten hebben veel muziek geschreven die nog steeds over de hele wereld wordt gezongen. Stanford staat wel vaker op onze lessenaar en daar voegen we nu graag Puccini aan toe. Zo dagen we onszelf uit om nieuw repertoire te leren en onze bezoekers – u / jullie – een mooi concert met verrassende programmering te bieden. 

Muzikale samenwerking
Naast de begeleiding door Het Promenade Orkest, solisten en organist Wietse Meinardi, werken we samen met andere koren van onze dirigent Daniel Rouwkema. Samen met Choral Voices uit Groningen, Vocation uit Grijpskerk, Chorale Haganum uit Den Haag, en projectzangers uit Utrecht en Nijmegen, vormen we een groot koor. Met deze muzikale samenwerking laten we een lang gekoesterde wens van onze dirigent in vervulling gaan voor zijn 50e verjaardag. 

Programma
De ‘Messa di Gloria’ van Puccini wordt gecomplementeerd door het ‘Magnificat en Nunc Dimittis’ in C van Stanford en het ‘Coronation Te Deum’ van Walton. Van hem speelt het orkest ook ‘Spitfire Prelude and Fugue’. 

Muziek voor iedereen
Dit feestelijke concert maken we extra toegankelijk voor mensen met een auditieve beperking; op 28 september is het Werelddovendag. Daarvoor werken we samen met het dovenpastoraat in Groningen en een gebarentolk.

Ook willen we dat ons concert toegankelijk is voor mensen met een laag inkomen. Iedereen moet met mooie muziek in aanraking kunnen komen en daarvan kunnen genieten. Daarom zijn er 50 social seats beschikbaar voor mensen die niet zo makkelijk een kaartje kunnen kopen. Bij de bestelling van toegangskaarten kunt u een ‘social seat’ doneren. Voor de uitgifte werken we samen met Multi Functioneel Centrum ‘De Wijert’  in Groningen. 

Kaarten
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor € 27,50 (inclusief servicekosten; tot 1 september, daarna  €30,-). Voor jongeren tot 13 jaar is het tarief € 10,- en jongeren en studenten tot 25 jaar betalen € 15,-

Kaarten kunt u bestellen via: klassiekemuziek.nl