Terug naar overzicht

Requiem Duruflé

Nieuwe Kerk Groningen

2 november 2023
20.15 uur

Op donderdag 2 november – bekend als Allerzielen, de dag waarop we stilstaan bij de mensen die zijn overleden – zingt Vocaal Ensemble Magnificat het Requiem van Maurice Duruflé in de Nieuwe Kerk te Groningen.

Door oude gregoriaanse melodieën te gebruiken, schept Duruflé een meditatieve klankwereld die ons in staat stelt te reflecteren en te herdenken.

De virtuoze orgelpartij beklemtoont de emotie van de gezongen teksten en wordt uitgevoerd door organist Jan Pieter Lanooy. Solisten Daniël Hermán Mostert (bariton) en Eske Tibben (mezzosopraan) laten zowel aangrijpende als delicate passages horen. De celliste Karoun Baghboudarian onderstreept het broze gebed ‘geef hun rust.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema.

De uitvoering op donderdag 2 november in de Nieuwe Kerk begint om 20.15 uur en is als afsluiting onderdeel van een groter programma op Allerzielen. De kerk is van 10:00 – 18:00 uur open voor stad en buurt om een kaarsje te branden, even te gaan zitten, een moment stil te zijn of te denken aan de tijd samen. Zonder verplichtingen, maar wel met een moment van rust, stilte en eerbied in de Nieuwe Kerk.