Terug naar overzicht

St Mark Passion

Grote Kerk Emmen

23 maart 2024
20.15 uur

Vocaal Ensemble Magnificat brengt met de St Mark Passion een ander geluid in het aanbod van passies. Deze Engelse passie klinkt op vrijdag 22 maart in Dwingeloo en op zaterdag 23 maart in Emmen.

De componist Charles Wood (1866-1926) had met de decaan van de indrukwekkende kapel van King’s College in Cambridge de bedoeling om een nieuw en fris geluid te laten horen. Een goed alternatief voor de omvangrijke passies van Bach en de populaire Crucifixion van Stainer. Een behoefte die er honderd jaar later ook is.

In vijf delen volgen we het lijden en sterven van Jezus volgens Marcus, van de laatste maaltijd tot de kruisiging. Daarin heeft Wood verschillende hymnes verwerkt, zoals het oude gregoriaanse gezang Pange lingua gloriosi.

De virtuoze orgelpartij bekrachtigt met wisselende klankwerelden de gezongen teksten en wordt gespeeld door organist Mattijs de Vreugd. Indrukwekkende toonzettingen van het koor worden afgewisseld door solozang van Twan van der Wolde (tenor) en Michiel Nonhebel (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema.

Inleiding
Het programma begint met een korte inleiding. De passie van Wood wordt in context geplaatst en de aandacht wordt gelegd bij bijzondere muzikale momenten. De inleiding begint om 20.15 uur.

Tickets
Standaard ticket: € 20,–
Vrienden van Magnificat: € 15,–
Kinderen t/m 12 jaar: € 10,–

Let op: bestel hieronder uw tickets voor de juiste datum