Zing Magnificat

Bij Magnificat is er altijd ruimte voor zangers die een breed repertoire willen zingen en het beste uit zichzelf willen halen. Magnificat is een ambitieus kamerkoor met een breed repertoire en een grote diversiteit aan optredens.

Laat jouw stem horen: zing Magnificat!

Magnificat zingt met regelmaat een Choral Evensong. Dat is een gezongen vesper in de Angelicaanse traditie met veel koormuziek. We zingen hoogtepunten uit het Engelse repertoire, zoals dat ook gezongen wordt in kathedralen en door het beroemde King’s College Choir.

Magnificat organiseert periodiek een ledenreis naar Engeland, om de diensten in een kathedraal te zingen. Naast de nodige gezelligheid, geeft dat een enorme impuls om het beste uit onszelf te halen.

Magnificat zet de Emmense Bachtraditie voort en zingt de Cantate Vespers in de Grote Kerk. Hierin staat natuurlijk een cantate van J.S. Bach centraal. Daarnaast zingen we andere koorwerken die aansluiten bij de thematiek en de liturgie. 

We werken samen met de beste solisten uit de regio en worden begeleid door een barokorkest. Zo streven we elke keer naar een authentieke en bijzondere ervaring voor de luisteraars én zangers.

Magnificat is een ambitieus kamerkoor met een breed en veelzijdig repertoire. Daarom zingen we concerten met de meest geliefde klassieke werken. Als kamerkoor weten we een hoogwaardige uitvoering te bieden in een intieme sfeer.

Bovendien stellen we eigen concertprogramma’s samen met muziek uit alle stijlperiodes. Met uitdagende koormuziek rondom een actueel thema kunnen we reflecteren op onze eigen tijd en emoties.

Maak kennis met de muziek, de leden en de dirigent van Magnificat en zing!
Je kunt nu geheel vrijblijvend een maand lang gratis meedoen met de repetities van het koor.